De ce ne certam tot timpul

De ce ne certam tot timpul

Din pacate, cuplurile nu inteleg ca o mare parte a dezamagirii, frustrarii si furiei lor izvoraste nu dintr-o incompatibilitate fundamentala, ci din neintelegerile care rezulta din comunicarea defectuoasa si din interpretarea deformata a comportamentului celuilalt.

Neintelegerea este adesea un proces activ care apare atunci cand unul dintre parteneri dezvolta o imagine deformata a celuilalt. La randul ei aceasta deformare duce la interpretarea gresita de catre unul dintre parteneri a tot ceea ce spune sau face celalalt si la atribuirea de motive rau intentionate. Partenerii pur si simplu nu au obiceiul de a-si verifica interpretarile sau de a se concentra pe claritatea comunicarii.

Atunci cand partenerii nu-si asuma intreaga responsabilitate pentru imbunatatirea relatiei si considera ca depinde doar de celalalt. Aveti optiuni – puteti, si ar fi bine, sa utilizati orice cunostinte si idei cu putinta pentru ca sa fiti fericiti.

Partenerii nu adopta o atitudine de tipul “a gresi e omeneste; totul e sa incerci sa o repari”. Aceasta abordare le-ar permite sa se concentreze pe problemele reale si sa le rezolve prompt. Astfel se pot ajuta reciproc si pot ajuta relatia.

Actiunile partenerului dvs pe care le puneti pe seama unei trasaturi rauvoitoare, cum ar fi egoismul, ura sau nevoia de va controla, se explica de cele mai multe ori in termenii unor motive beningne (desi gresit directionate), cum ar fi protejarea propriei persoane sau prevenirea faptului de a fi abandonat.

Desi partenerii cred ca vorbesc aceeasi limba, ceea ce spun si ceea ce aude partenerul sunt adesea lucruri diferite.

Daca recunosti una din simptomele de mai sus si vrei sa-ti imbunatatesti viata, programeaza-te la o sedinta gratuita prin telefon 0729.400.122, formularul de programare sau email lcc@loanacomsa.ro.

Distribuie aceasta pagina:

Afla mai multe despre acest subiect...