De ce as apela la un psiholg pentru relatia mea de cuplu?

De ce as apela la psiholog pentru relatia de cuplu

In ultima jumatate de secol au aparut schimbari culturale esentiale care au un impact imens asupra relatiei de cuplu, a expectantelor si experientelor celor care se casatoresc sau incep o relatie pe termen lung. Modificari in legea divortului (“de comun acord”), tot mai multe atitudini liberale fata de exprimarea sexuala, diversificarea posibilitatii de contraceptie, cresterea puterii economice si politice a femeii, au dus expectantele si cerintele fata de casatorie mult peste mentinerea viabilitatii economice si a asigurarii procrearii.
Pentru cuplurile din ziua de azi, casatoria inseamna si sursa principala de intimitate, suport, camaraderie si facilitare a unui context de dezvoltare personala. Conflictele recurente si divortul sunt asociate cu o mare varietate de probleme atat pentru adulti cat si pentru copii. Divortul si problemele de cuplu sunt printre cele mai stresante evenimente din viata unui om. Partenerii dintr-un cuplu cu probleme, sunt mult mai predispusi sa sufere de anxietate, depresie, suicid, abuz de substante sau probleme acute si cronice de sanatate: functionare imunitara deficitara, hipertensiune. Copiii din casatoriile disfunctionale sunt mai predispusi la anxietate, depresie, conduita problematica si sanatate fizica deficitara. Desi atat sanatatea fizica si psihica este afectata, membrii unui cuplu disfunctional vin la terapie pentru probleme mult mai comune: aspecte relationale, eliberare emotionala, diminuarea angajamentului, lupta pentru putere, dificultati in comunicare si rezolvarea de probleme, gelozie, adulter, conflicte de valori sau roluri, insatisfactie sexuala, abuz si violenta.

Ma astept, ca cel putin la inceput sa vina un singur membru al cuplului la consiliere. Impreuna ne vom concentra pe ce anume poate face individual acesta pentru a fi ajutat si a sprijini relatia. De cele mai multe ori schimbarile survenite la un partener pot produce modificari remarcabile la celalalt. Pe masura ce vei cunoaste mai bine sursele si solutiile la problemele tale de cuplu, schimbarea ta poate influenta considerabil comportamentul partenerului.

 

Daca recunosti una din simptomele de mai sus si vrei sa-ti imbunatatesti viata, programeaza-te la o sedinta gratuita prin telefon 0729.400.122, formularul de programare sau email lcc@loanacomsa.ro.

Distribuie aceasta pagina:

Afla mai multe despre acest subiect...