Cum decurg sedintele de coaching ?

Michael Neenan, propune în articolul său “De la Terapia Cognitiv Comportamentală (TCC) la Coachingul Cognitiv-Comportamental (CCC)” din 2008, structura obișnuită a unei ședințe de coaching:
- Discutarea și clarificarea problemei/topicii clientului. Intotdeauna sedintele de coaching se focuseaza pe agenda clientului. Care e problema care te framanta? Despre ce ai dori sa discutam azi? – sunt intrebari tipice pentru a incepe o sedinta de coaching
- Stabilirea obiectivelor (clare, specifice, măsurabile și asupra realizării căruia clientul are control). Scopul sedintelor de coaching este ca tu sa obtii ceva : sa gasesti solutia la o problema, sa iti planifici ceva, sa stii ce ai de facut intr-o anumita directie, sa ai un rezultat. La sfarsitul intalnirii noastre va trebui sa stii daca aceste obiective au fost atinse sau daca s-au facut niste pasi in directia atingerii lor.
- Discutarea opțiunilor pentru schimbare – Parte importanta a unei sedinte de coaching este sa vedem impreuna ce s-ar putea face pentru a-ti atinge obiectivele. Acesta e momentul de brainstorming, atunci cand vei trece in revista tot ce ar fi posibil, tot ceea ce crezi ca ar functiona. Dupa ce ai o lista de optiuni, vei alege una care pare cea mai buna sau cea mai comoda sau cea mai practica si vei trece la pasul urmator.
- Dezvoltarea planului de acțiune – Aici vei identifica obstacolele care ar putea sa apara, resursele de care ai nevoie si vei planifica pasii necesari atingerii obiectivului tau.
- Confirmarea responsabilității clientului pentru implementarea planului – Eu sunt coach-ul tau si rolul meu este sa te sustin in atingerea obiectivului dar intr-o relatie de coaching, tu ai rolul principal. De tine depinde ce optiune alegi si cum vei planifica actiunea. Imi vei spune cand incepi sa faci primul pas, cand finalizezi planul si impreuna, incercam sa facem cat mai facila implementarea lui.
- Obținerea feedback-ului pentru a determina ce a fost util sau nu în cadrul ședinței, pentru a-i da coach-ului posibilitatea de a personaliza coaching-ul funcție de preferințele clientului .
- La începutul unei noi ședințe, se revizuieste planul de acțiune.
- Sedintele pot fi la cabinet sau online, pe skype sau yahoo messenger.
Daca recunosti una din simptomele de mai sus si vrei sa-ti imbunatatesti viata, programeaza-te la o sedinta prin telefon 0729.400.122, formularul de programare sau email lcc@loanacomsa.ro.