The Woman – o lecție despre unitate și feminitate

The Woman – o lecție despre unitate și feminitate

Anul trecut am participat la Conferința de Leadership Feminin The Woman și m-a frapat căldura cu care au fost întâmpinate doamnele invitate. Toate participantele, fie că era vorba de audiente sau speakeri, formau o mare și frumoasă familie: cea a femeilor antreprenor, aspirante sau cu vechime. În niciun mediu exclusiv de femei nu am văzut atât de multă unitate. Femei care nu s-au văzut în viața lor, erau deja la ora mesei, prietene.

Având în vedere experiența de anul trecut, am avut acea expectanță, că lucrurile vor sta la fel și anul acesta, la cea de-a V-a ediție a conferinței The Woman, unde am susținut workshop-ul ”Managementul Stresului – cum să reduci stresul și să îți echilibrezi viața”. Am fost întâmpinată cu aceeași căldură și deschidere.

Una din regulile care fac mai ușoară sarcina de a ține o prelegere este să îți iei ca și reper, o față prietenoasă din public. La fel am vrut să fac și eu. M-am întâlnit cu o colegă care a luat parte la eveniment și m-am gândit să mă folosesc de prezența ei în public. Nu a fost nevoie. Fiecare chip exprima căldură, deschidere, înțelegere, zâmbet.

Mai mult decât atât, majoritatea doamnelor din public îmi dădeau de înțeles, prin limbajul corpului, că se regăsesc în spusele mele, că workshop-ul ”Managementul Stresului – cum să reduci stresul și să îți echilibrezi viața” este pentru ele, că informațiile pe care le ofeream, erau mult așteptate. Feedback-ul pe care l-am primit după, în mesaje private sau în pauze, a fost însă peste așteptări.

Căldura și recunoștința primită pentru că am venit cu soluții pentru problemele cu care se confruntă, fac ca toate eforturile depuse să capete sens. M-am încărcat cu energie și am primit forță să continui să fac și mai multe lucruri care le-ar putea ajuta, să le ofer și mai multe soluții.

Cu siguranță, o mare parte dintre aceste rezultate se datorează eforturilor echipei The Woman care a reușit să aducă împreună femei cu interese și preocupări comune.

Totodată, se datorează nouă, participantelor. Această conferință ne-a unit prin dorința de a învăța, de a evolua, de a deveni mai bune. Nu este suficient să posezi anumite calități. Conferința The Woman ne-a demonstrat încă o dată cât de important este să fii deschisă să împărtășești din experiența ta, să motivezi și să dai un impuls unei Ea de lângă tine.

Antevorbitoarea mea, Oana Țoiu, a zis că pentru noi, femeile, nu este suficientă o zi de sărbătorire, ci o lună întreagă. Eu sărbatoresc în fiecare zi că sunt femeie. Nu aș schimba pentru nimic în lume aceasta. Nu aș renunta la rolul pe care îl am ca mamă sau soție. Nu aș renunța la tușa dată ca femeie, meseriei mele.
Nu aș renunța la solidaritatea dintre noi. Știu că deseori această solidaritate este criticată și ironizată, dar știm cu toate că atunci când lucrurile devin serioase, nimic nu poate zdruncina unitatea dintre noi. Și atunci devenim o forță. The Woman ne-a adus aminte de aceasta. Și o face în fiecare an. Mulțumim!
logo-loanacomsa

Distribuie aceasta pagina pe:

No Comments

Comments are closed.