Inca mai puteti merge in vacanta

Inca mai puteti merge in vacanta – apasa butonul RESET al creierului

Chiar si in luna septembrie, multa lume isi ia concediu si merge in vacanta, isi rezolva proiecte personale sau doar petrec timp cu familia si prietenii. Multi dintre noi se simt vinovati pentru asta. Suntem ingrijorati de treburile care se strang la birou, si de cele mai multe ori, verificam compulsiv adresa de mail in pretiosul timp pe care il avem pentru vacanta.

Dar fii atent! Daca iti iei vacanta, sa fie una reala! Aceasta e importanta nu numai pentru timpul petrecut cu cei dragi, dar si pentru creierul tau, care are nevoie de o pauza.

Zi de zi suntem asaltati de tot felul de informatii din toate directiile: TV, internet, Facebook, Twitter, etc. Daca te simti coplesit, exista un motiv: capacitatea de procesare constienta a creierului uman este limitata. Creierul nostru are 2 moduri dominante de atentie: Una este activa atunci cand suntem angajati intr-o sarcina, cand ne concentram asupra ei, iar cealalta este activa atunci cand intram in reverie, cand visam cu ochii deschisi. Cand una este activa cealalta, nu. Acest sistem a permis faurirea marilor realizari ale omenirii: am descoperit focul, penicilina,am construit piramide. Dar aceste mari realizari au fost posibile datorita modului – reverie. Starea asta, marcata de fluxul de idei disparate si ganduri, este responsabila pentru momentele noastre de creativitate si intelegere, cand poti rezolva o problema care parea fara rezolvare.

Daca vrei sa fii mai productiv si mai creativ, sa ai mai multa energie, ia-ti o vacanta! Una adevarata, fara munca! Sa ai timp pentru somn si contemplare! Vei fi mai fericit si “resetat” dupa ce o vei face!
logo-loanacomsa

Distribuie aceasta pagina pe:

No Comments

Comments are closed.