Cum te adaptezi la relația de căsătorie?

Momentele în care se înfiripă dragostea sunt mai mult decât perfecte, în acele clipe sunteți doi și a dumneavoastră iubire. Printre altele, oamenii de știință consideră această fază de început a dragostei, un soi de afecțiune obsesivă. Dacă ați putut observa de-a lungul timpului, pe parcursul îndrăgostirii, vă puteți considera orbit de sentimente: nu vedeți defecte, semnale de alarmă sau discordanțe existente în relație.

Încet, încet, sunteți copleșit de emoție, visați cu ochii larg deschiși cuprins de euforie, comportamentul iubitului este ideal, însă romanța cum va continua? Ce puteți face atunci când NU mai sunteți îndrăgostit sau cum gestionezi situația atunci când partenerul tău nu mai este îndrăgostit de tine?

 În această fază inițială, sentimentele sunt mai mult decât simple călăuze. Din această cauză, un semn de întrebare trebuie să persiste în mintea dumnevoastră pentru a menține un echilibru – Idilă sau relație de lungă durată?

Pentru soluționarea dilemei, în cele ce urmează, vă voi putea îndruma cu ajutorul unor idei practice. Într-adevăr, ființa umană este complexă în esența sa, fiecare persoană are modalitatea proprie de a-și manifesta emoțiile. Tocmai de aceea, terapeutul și scriitorul multor cărți de succes, Gary Chapman, a identificat 5 limbaje primare:

a) Declarațiile – ‘’Te iubesc!’’, ‘’Hmm…Ce elegantă ești!’’ sunt elogii adresate iubitului/ iubitei, prin care afecțiunea dumneavoastră prinde contur.

b) Timpul – este acel moment din zi, timp de calitate în care sunteți doar doi, bucurându-vă unul de celălalt: o plimbare în parc, la jogging, un film, o cină romantică. Acest lucru semnifică faptul că: ‘’Eu sunt aici pentru tine!’’.

c) Darurile – sunt simbourile iubirii. Nu este neapărat necesar să adresați cuvinte atunci când vă surprindeți partenerul cu un cadou, deoarece respectiva atenție va spune în locul dumneavoastră: ‘’Mă bucur că ești lângă mine!’’, ‘’M-am gândit la tine în tot acest timp…’’.

d) Serviciile – Chiar dacă nu vă descurcați cu treburile casnice, este indicat să faceți un efort pentru a vă ajuta partenerul, iar o cină pregătită împreună sună minunat!

e) Contactul fizic – Un sărut, două, trei… și rețeta-i gata! Îi veti demonstra persoanei dragi că sunteți atras de aceasta, că o apreciați. Mângâierile, ținerea de mână la o plimbare în parc desemnează un start promițător pentru menținerea afecțiunii în cuplu, partenerul va percepe astfel că îi este indispensabilă prezența celuilalt.

Pe lângă faptul că prin cele 5 tipuri de limbaj vă demonstrați afecțiunea față de persoana dragă, puteți dezvălui acesteia și modalitatea în care doriți să fiți tratați de către aceasta.

Al doilea factor important este identificarea diferenței de standarde/ ”reguli de funcționare’’/ principiul după care se ghidează un om. Un exemplu elocvent este persoana care afirmă că romantismul într-o relație nu este necesar. Cu alte cuvinte, aceasta nu încearcă să demonstreze prin gesturi propriile simțiri. De ce? Putem deduce că această persoană se ghideaza după standardul: ‘’Romantismul nu este important!’’.

Adevărul este evident, cu toții avem bagaje de reguli insuflate de familie, cărțile răsfoite, filmul vizionat cu două luni în urmă. Numaidecât, aceste diferențe trebuie identificate, țintite bine, iar partenerii trebuie să întocmească un set de principii în cuplu. Datorită acestor ‘’arme prețioase’’, veți ține piept cu brio tentațiilor, iubirea de lungă durată rămânând intactă. În general, identificăm discordanțe majore în relatii, iar cel mai înțelept lucru este să învățați din erorile celorlalți. Cu sinceritate afirm că, deși aveți o multitudine de facilităti la îndemână, menținerea unui cămin unit nu este un lucru simplu. Universul este într-o continuă schimbare, oamenii se schimbă, sentimetele, gusturile se schimbă. Din această cauză, vă sfătuiesc cu multă căldură să vă îmbunătățiți suportul emoțional în relație pentru împlinirea dumneavoastră. Mai mult, acesta este elementul unic care rămâne drept temelie în căsnicie și,negreșit, trebuie ținut cont de acest suport emoțional pentru rezultate mulțumitoare.

În concluzie, ”Unde-s doi puterea crește!’’, iar finalul fericit nu va rămâne scris doar în basme.

Sursa foto: pixabay.com
logo-loanacomsa

Distribuie aceasta pagina pe:

No Comments

Comments are closed.