Cum sa iti rezolvi insomnia

Cum sa iti rezolvi insomnia?

Somnul. Avem nevoie de el. Este important pentru starea noastra de sanatate si de bine. Cu toate acestea foarte multa lume sufera de tulburari ale somnului, in special de insomnie. Putina lume vine la psiholog din cauza faptului ca nu realizeaza legatura dintre somn, starea lor sufleteasca si sanatatea lor generala.

Un somn insuficient nu numai ca ne afecteaza starea sufleteasca dar contribuie si la o mai saraca capacitate de a lua decizii sau la modul in care functionam zilnic. Lipsa somnului pe o perioada indelungata poate creste riscul de hipertensiune arteriala, probleme cardiace, depresie si ale conditii de sanatate. De cele mai multe ori, vizita la psiholog este recomandata de catre medicul de familie, atunci cand identifica dificultatea pacientului in a-si gestiona problemele de sanatate.

In ce consta ajutorul pe care ti-l poate da un psiholog ? De cele mai multe ori insomnia apare din cauza unor comportamente, ritualuri gresite. Impreuna veti trece in revista problemele tale si programul tau zilnic dupa care veti construi un program individualizat care sa te ajute sa treci peste insomnie. Sunt studii care arata ca terapia cognitiv comportamentala este mai eficace in tratarea insomniei decat medicamentele.
logo-loanacomsa

Distribuie aceasta pagina pe:

No Comments

Comments are closed.