Ce nu ne spun poveștile despre iubire

Ce nu ne spun poveștile despre iubire

În câteva zile vom sărbători Sfântul Valentin, urmat de Dragobete. Sunt sărbători care celebrează iubirea, îndrăgostiții și relația de cuplu.

Este momentul în care ar trebui să ne orientăm asupra relației noastre și să vedem ce este ok și ce nu: Ce am putea îmbunătăți? La ce luptă ar trebui să renunțăm (nu ca un compromis, ci ca și un act de înțelepciune)? Ce calități ale partenerului nostru ar trebui să le celebrăm? Ce temeri ale sale ar trebui să le liniștim? Ce vise ar trebui să i le sprijinim?

Pentru a avea parte de o relație reușită este nevoie de efort. Majoritatea persoanelor care vin în cabinet cu probleme de cuplu, consideră satisfacția în relație ca un bun dat. Ne-am cunoscut, ne-am îndrăgostit, ne-am căsătorit…și gata! Aici se termină povestea. Așa am fost obișnuiți. Nicio poveste nu ne mai spune cum s-a întâmplat de au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.

Una dintre clientele mele spunea că este nedrept ca și acasă să nu poți lăsa garda jos, să nu te poți relaxa, să nu poți fi tu. Vreau din start să clarific că “a munci “ la o relație, nu înseamnă că nu ești tu, că nu ești cu garda lăsată sau că ești într-o luptă continuă. Este vorba doar de a fi atent cu partenerul tău, cu ceea ce faci în relație, este vorba de a construi.

Sfatul pe care îl dau întotdeauna clienților mei este să considere cuplul ca un parteneriat, o uniune între două ființe care se iubesc, se respectă și se apreciază. Iar baza acestui parteneriat trebuie să fie prietenia.

În următoarele articole voi veni cu mai multe soluții pentru îmbunătățirea relației prin care veți învăța ce abilități trebuie să vă dezvoltați pentru a vă ajuta reciproc și a lucra în echipă atunci când construiți parteneriatul în adevăratul sens al cuvântului.

Până atunci, vă doresc ca sărbătorile Sfântul Valentin și Dragobete din acest an să fie cele mai frumoase de până acum!

Sursa foto: http://goo.gl/klPQ9Y

logo-loanacomsa

Distribuie aceasta pagina pe:

No Comments

Comments are closed.