Ce sa ma astept dupa consiliere?

Ce sa ma astept dupa consiliere?

Scopul interventiei specialistului psiholog este optimizarea personala si ameliorarea problemelor psihoemotionale si de comportament.

Consilierea cognitiv comportamentala are la baza fundamentele psihologiei cognitiv comportamentale care considera ca problemele emoționale nu sunt produse de anumite evenimente, ci de modul în care interpretăm aceste evenimente. Consilierea psihologica cognitiv comportamentala este terapie cognitiv comportamentala aplicata pe persoane sanatoase, non clinice. În contrast cu alte forme de psihoterapie, terapia cognitivă este mai focusată pe prezent, mai limitată în timp și mai orientată spre rezolvarea de probleme. În plus, pacienții învață competențe specifice pe care să le folosească tot restul vieții. Aceste competențe presupun identificarea gândirii distorsionate, modificarea convingerilor iraționale și schimbarea comportamentelor indezirabile. Terapia cognitiv-comportamentală ajută oamenii să își identifice gândurile negative și să evalueze cât de realiste și raționale sunt. Apoi invata sa isi schimbe gandirea distorsionata. Atunci cand ei gandesc mai realist se simt mai bine. Accentul se pune, în mod constant, pe rezolvarea de probleme și schimbarea comportamentelor care pot fi adaptative și dezadaptative.

Ca urmare, dupa consiliere modul nostru de a raspunde la evenimente dificile din viata sau la stresul zilnic va fi unul functional, adaptativ. Rezultatul consilierii este cresterea satisfactiei in viata de zi cu zi, in relatia de cuplu sau in interactiunea cu altii: colegi, subalterni, copii, parinti, etc. Vei avea arma potrivita pentru a nu te mai simti coplesit.
Viata ta va fi mai frumoasa, mai plina de sens si de satisfactie.

 

Daca recunosti una din simptomele de mai sus si vrei sa-ti imbunatatesti viata, programeaza-te la o sedinta gratuita prin telefon 0729.400.122, formularul de programare sau email lcc@loanacomsa.ro.

Distribuie aceasta pagina:

Afla mai multe despre acest subiect...