Cand sa apelez la consilierea psihologica ?

Cand sa apelez la consilierea psihologica ?

Sunt multe situații care provoacă stres și supărare în viață: un deces, un divorț, pierderea serviciului, o boală cronică, o relație nesatisfăcătoare cu partenerul de cuplu, colegi sau familie. Chiar și lucrurile mărunte, zilnice, cele cărora crezi că le poți face față, te pot copleși, dezechilibrându-ți viața și afectându-ți sănătatea fizică și psihică.

  • Orele tarzii la servici, competita tot mai mare, lipsa armoniei in relatia cu cei cu care lucrezi;
  • Incercarea de a face sa-ti functioneze mariajul, copiii adolescenti cu care nu te mai poti intelege, copii mici sau parinti varstnici de care trebuie sa ai grija;
  • Dureri de cap, boli care apar din cauza stresului, recuperarea dupa boala sau faptul ca trebuie sa inveti sa traiesti cu boala cronica ( atunci cand ai diabet, hipertensiune)

E binecunoscut si in lumea stiintifica faptul ca mintea si trupul sunt puternic conectate. Pe masura ce sanatatea mintii subrezeste, sanatatea fizica se inrautateste. La fel, in momentul in care sanatatea ta fizica decade te simti mental “ la pamant “. O perspectiva pozitiva te poate mentine sanatos.
Iti poti imbunatati calitatea vietii de zi cu zi contruindu-ti rezilienta care te poate ajuta sa te adaptezi stresului zilnic dar si sa faci fata cu bine celor mai dificile momente din viata. Rezilienta nu e ceva cu care te nasti ci se dobandeste in timp. Un consilier psihologic te poate ajuta sa faci fata stresului si provocarilor zilnice prin faptul ca impreuna, veti construi strategii prin care sa dobandesti aceasta rezilienta. Un psiholog te poate ajuta sa faci fata gandurilor si sentimentelor dificile care iti afecteaza functionarea de zi cu zi.
Un psiholog te poate ajuta atunci când tu nu mai poți sau ești la pământ. E cazul sa apelezi la un psiholog atunci cand:

  • Vrei sa previi ca stresorii din viata sa-ti ameninte sanatatea fizica sau emotionala
  • Vrei sa construiesti incredere si rezilienta pentru a face fata provocarilor din viata
  • Vrei sa ajungi la un anumit nivel mental incat sa fi cel mai bun la slujba sau in familie
  • Tu sau cineva din familie a fost diagnosticat cu o boala cronica
  • Esti coplesit si nu mai poti face fata problemei de una singura

 

Daca recunosti una din simptomele de mai sus si vrei sa-ti imbunatatesti viata, programeaza-te la o sedinta gratuita prin telefon 0729.400.122, formularul de programare sau email lcc@loanacomsa.ro.
Distribuie aceasta pagina:

Afla mai multe despre acest subiect...