christmas-miracle

Miracolul de Crăciun

E decembrie! Luna mea preferată! Lumea pe stradă e zâmbitoare (în cazul în care nu a intrat în nebunia cumpăraturilor, că atunci e disperată), orașul e luminat feeric, în centru se aud colinzi și miroase a turtă dulce. Oamenii vorbesc de familie, sărbători, petreceri, vacanțe…
E acea perioadă din an când toată lumea se așteptă la miracole. De câte ori deschizi televizorul vezi câte un film în care personajelor li se îndeplinește o dorință, un vis au parte de mult bine. Cei din jurul nostru se așteaptă să fim mai buni, mai empatici, mai darnici. Noi așteptăm la rândul nostru același lucru de la ei. Și mai așteptăm toate astea de la noi. Și, mai așteptăm, ca de data asta ….ca de la Anul…
Atât de multe expectanțe! Acestea toate, pun o presiune pe majoritatea dintre noi, greu de dus, care pe mulți, ne copleșește. Și de aceea pe lângă luna cadourilor, decembrie este și luna când mulți dintre noi se confruntă cu anxietate sau depresie. Oamenii singuri, cei care nu mai speră, cei care și-au pierdut încrederea în miracolul de Crăciun după ce și-au pierdut încrederea în ei. Oameni cărora le este frică de un viitor incert asupra căruia nu au controlul.
Acestora din urmă dar și celor fericiți care își doresc ceva mai mult de la viață le propun o provocare – Miracolul de Crăciun!
Sunteți gata? O acceptați? Provocarea mea începe cu o întrebare: Știi ce vrei cu adevărat în viață? Gândește-te! Este o întrebare care ne bântuie pe toți uneori.
În ajunul Crăciunului, te rog să îți pui această întrebare, noaptea, înainte de culcare.
Să presupunem că noaptea, în timp ce dormi, se întâmplă un miracol. Pentru că dormeai, nu știi că s-a întâmplat, dar tot ceea ce îți doreai dintotdeauna în viață, este acum în preajma ta.
Când te trezești dimineața, cum îți vei da seama că miracolul s-a întâmplat?
Acum, în timp ce citești acest articol, așează-te confortabil, într-o stare de calm, inspiri, expiri, închide ochii pentru câteva secunde și lasă-ți mintea să hoinarească pe unde vrea ea…
Întreabă-te, după miracol când te trezești în prima zi de Crăciun:
Ce voi vedea că este diferit? Ce voi auzi că este diferit? Ce va fi diferit? Ce voi simți diferit în interiorul meu față de ce simt acum?
Gândește-te un moment la aceste întrebări și apoi întreabă-te: Ce vor vedea diferit persoanele apropiate mie? Cei din viața mea? Ce vor simți sau auzi diferit? Gândește-te la fiecare persoană din viața ta și privește-te pe tine, cel de după miracol, prin ochii lor. Imaginează-ți ce se întâmplă în ochii lor, urechile lor, ce le trece prin minte atunci când au de-a face cu noul TU? Gândește-te ce vor crede despre comportamentul tău, atitudinea ta, valorile tale din viața ta nouă? Gândește-te cum te vei comporta știind ce gândesc ei și ce văd ei la tine! Stai câteva minute și gândește-te la asta…
Acum întoarce-te la realitate, la sarcinile tale zilnice, continuă-ți ziua. Și, pe măsură ce te confrunți cu o situație, imaginează-ți cum te-ai comporta în acea situație, daca miracolul s-ar fi întâmplat. Încearcă apoi, să te comporți așa, cat de mult poți.
După Crăciun, gândește-te cum te-ai comportat atunci când ai considerat că miracolul s-a întâmplat și cât din ceea ce ai făcut s-a datorat miracolului și apoi imaginează-ți viața de după miracol în cât mai multe detalii.
Repetă acest exercițiu în fiecare zi, până când miracolul se întâmplă.
Vei trăi atunci miracolul de Crăciun!

Author Info

Loana Comsa

Psiholog specializat în probleme de cuplu și gestionarea stresului

No Comments

Post a Comment