Servicii psiholog Cluj - Loana Comsa

[TAB]Prima mea diplomă a fost în Construcții. Am ales această secție a Universității Tehnice pentru că era îndreptată spre oameni. Nu am avut șansa să lucrez nici o zi în acel domeniu, în schimb am lucrat 9 ani ca Director de Marketing într-o editură. După asta, am fost proprietarul și managerul Sunkiss, un binecunoscut brand de bronzare artificială din Cluj Napoca. Timp de 10 ani am lucrat cu oameni, conducându-i în echipă sau avându-i ca și clienți dragi. În toată această perioadă am făcut coaching (deși pe atunci nu știam că se cheamă așa), întâi în cadrul departamentului de marketing, apoi cu echipele mele din saloanele Sunkiss și, cred eu, am facut o treabă bună. Întotdeauna psihologia a fost pasiunea mea, iar când fiica mea a plecat la studii mi-am zis: Dacă nu acum, când? A doua mea diploma a fost în Psihologie. Acum chiar că m-am îndreptat spre oameni! Îmi place să-i ajut! Îmi place să fiu lângă ei atunci când au nevoie de mine! Îmi place să văd sclipirea din ochii lor atunci când își găsesc soluția la probleme!
În timpul facultății am facut și o formare în coaching cu Noble Manhattan Coaching, una din cele mai importante școli de coaching din lume. A fost o experiență extraordinară în care am intâlnit oameni minunați și care m-a ajutat să imi găsesc direcția de formare – aceea a dezvoltării și optimizării umane. Formarea mea ca și consilier psihologic este cognitiv comportamentală, o paradigmă în cadrul căreia mă regăsesc în totalitate. Poate formarea mea inițială de inginer, dar și background-ul din bussines mă fac să adopt o abordare validată științific, bazată pe rezultate. La ora actuală acest tip de terapie este cea mai bine susținuta științific. Interesele mele sunt în mod special în domeniile relațiilor de cuplu și managementul stresului. Experiența mea de manager și venind dintr-un mediu de antreprenoriat mă califică ca un bun coach sau consilier pentru manageri și antreprenori– știu ce înseamnă să lucrezi cu oamenii, să ai grijă de ei, să te lupți cu criza, să îți plătești taxele, să ai un business plan de care trebuie să te ții, și după toate astea, când ajungi acasă să fii un bun și înțelegător partener sau părinte.
Sunt membră a Colegiului Psihologilor din Romania, a Asociatiei Internationale de Coaching Cognitiv Comportamental, a Asociație de Psihoterapii Cognitv-Comportamentale din România și a British Psychological Society din Marea Britanie. Am participat la diverse workshopuri și traininguri de dezvoltare personală care mi-au lărgit paleta competențelor de consiliere. Între 2016-2021 am urmat studiul doctoral sub îndrumarea marelui psiholog clujean Prof. Dr. Daniel David. Consider că trăim vremuri în care optimizarea și dezvoltarea psihologică sunt mai necesare ca oricand și închei descrierea mea printr-un citat care explică mai bine ca mine această nevoie și motivația pentru care am ales sa fac psihologia.

„ … deoarece criza globală se agravează, trăim zilele de agonie ale unei civilizații în care viitorul este sumbru de incert. În astfel de momente este necesar – înainte de toate – sentimentul de siguranță interioară, acea conștiință că ce o fi o fi – în adâncul ființei noastre există o zonă calmă, neatinsă de furtună care ne ofera protecție, cu alte cuvinte are rolul de colac de salvare”

– (Beata Bishop – Salvarea Sufletului )